header image

Kolikkopelit viehättävät suomalaisia vuodesta toiseen

Raha-automaattiyhdistys eli RAY on julkisoikeudellinen yhdistys, jolla on Suomessa yksinoikeus raha-automaatti- ja kasinopelitoimintaan. Suomalaiset rakastavat kolikkopelejä, ja sen voi nähdä kaikkialla. Suomessa rahapeliautomaatteja on yhteensä yli 19 000 jopa 8 400 eri sijoituspaikassa, joista RAY:n omia pelihalleja on 70. Suomessa kolikkopelejä voi pelata lähes kaikkialla: päivittäistavarakaupoissa, baareissa, kioskeilla ja laivalla.

Ensimmäiset pelikoneet tulivat Suomeen jo 1920-luvulla. 1900-luvun pajatsoja ja yksikätisiä hedelmäpelejä näkee enää vain harvassa, sillä rahapelien valikoima on vähitellen muuttunut ja monipuolistunut. Suomessa pelikoneita löytyy moneen lähtöön, ja valikoima vaihtelee usein paikan mukaan. RAY:n pelikoneet voi karkeasti jakaa hedelmäpeleihin, pokeripeleihin ja erikoispeleihin.

Apila ja Mansikka ovat suomalaisista pelikoneista vanhimmat ja tunnetuimmat. Apilassa voittomahdollisuudet kasvavat panoksen mukaan, sillä suurimmat voitot ovat saatavilla vain tietyillä panostuksilla. Mansikassa on yhteensä 8 voittoyhdistelmää, mutta tuplausmahdollisuutta ei ole. Molemmissa peleissä suurin mahdollinen voitto on 50 euroa ja palautusprosentti keskimäärin 86,227 – 92,6479 %.

Suomalaisia kolikkopelien kestosuosikkeja ovat Apilan ja Mansikan lisäksi Tuplapotti ja Tähti. Hedelmäpelien suosio on Suomessa kasvussa, sillä uutuuspelejä tulee ulos tasaiseen tahtiin. Kulta-Jaska, Mökkielämää, Potti di Mare, RA-HA ja Rautaa ovat kaikki rakastettuja uutuuksia, joissa voitto moninkertaistuu useilla linjoilla pelattaessa.

Jokeripokeri on vanhin suomalainen pokeripelien klassikko, jonka tuomasta jännityksestä voi nauttia lähes kaikkialla. Jokeripokerin lisäksi RAY tarjoaa joukon muita pokeripelejä, joissa voitto voi olla jopa satoja euroja. RAY:n erikoispelejä ovat Huurrekeno, Korttikeno, Numerokeno, Pajatso ja Superruletti. Erikoispelit ovat rahapelaajien tuttuja ystäviä, jotka koukuttavat erilaisuudellaan.

Monipeliautomaatit ovat vähitellen syrjäyttämässä tavalliset pelikoneet, eikä ihme, sillä monet erilaiset pelivaihtoehdot yhdessä koneessa helpottavat pelaamista merkittävästi. Suomessa käytössä olevat monipeliautomaatit ovat Loisto, Mare, Monipeli, Monipeli ², Nova, Paletti, Pokeria ja Valtti.

Vuoteen 2010 asti RAY:n pelikoneiden ikäraja Suomessa oli 15 vuotta, jonka jälkeen ikäraja nostettiin 18 ikävuoteen. Tällä vuosikymmenellä kolikkopeleihin on tullut myös monia muita muutoksia ja uutuuksia, joista merkittävin on maksutavan monipuolisuus. Kolikkopelit toimivat vieläkin perinteisillä kolikoilla, mutta pelata voi myös pankkikortilla ja seteleillä. Kolikkopelit ovat suomalaisten ylpeydenaihe, sillä RAY tarjoaa peleilleen hyvän palautusprosentin ja turvallisen peliympäristön.

Sponsori

Uudet artikkelit

Raaputuspelit ja -arvat

Raaputuspelit ja -arvat ovat viihdyttäviä pelejä, mutta niillä voi tienata myös elantonsa. Kun pienet voitot kyllästyttävät, vaihda nettiarpoihin.

Koko artikkeli

Uudet artikkelit

Vaihtoehtoinen vedonlyönti politiikasta kulttuuriin

Vetoa voi lyödä urheilun lisäksi myös politiikasta, kulttuurista ja taloudesta. Vaihtoehtoinen vedonlyönti on hauska tapa ansaita rahaa kotisohvalta.

Koko artikkeli

Suosituimmat artikkelit

Ravivedonlyönti netissä

Ravivedonlyönti vaatii tuuria ja taitoa. Löydä parhaat ravivedonlyöntikohteet netissä ja lyö vetoa hevosista Suomen ja muiden Pohjoismaiden raveissa.

Koko artikkeli

Sponsori

  ©  www.musicotherapie-lefilm.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivukartta