header image

Laiton vedonlyönti ja rahanpesu

Laiton vedonlyönti, rahanpesu ja muut vedonlyöntiin liittyvät laittomuudet ovat vakavia ongelmia, joiden poistaminen ei ole yksinkertaista. Laittomat vedonvälittäjät ja rahanpesijät toimivat pinnan alla, vaikuttaen erityisesti herkkiin ja tietämättömiin suomalaisiin. Vedonlyöntiin liittyvät laittomuudet aiheuttavat ongelmia erityisesti uhkapelaamista ja vedonlyöntiä harrastaville, jotka eivät ole tietoisia vedonlyöntiä koskevista säädöksistä Suomessa.

Suomessa uhkapelejä ja vedonlyöntiä saa välittää ja järjestää vain Suomen Rahapeliyhdistys RAY sekä Veikkaus Oy. Lisäksi vedonlyöntiin liittyviä Toto-pelejä järjestää Suomen Hippos. Uhkapelien ja vedonlyönnin järjestäminen ilman lupaa on laitonta, samoin myös tilojen antaminen laittomien uhkapelien järjestämiseen. Laittomien vedonlyöntien järjestämisestä tai sallimisesta voi saada sakot tai jopa vuoden vankeutta.

Suomi tunnetaan maailmalla vedonlyöntikansana, joka lyö vetoa erityisesti urheilusta. Suomi on laittomille vedonlyönneille altis kohde, sillä täällä pelataan jalkapalloa, kun muissa maissa sarjat ovat pääosin tauolla. Urheilussa laiton vedonlyönti näkyy monella eri tavalla. Suomessa pelaajasopimuksissa kielletään osallistuminen vedonlyöntiin omassa ottelussa, mutta usein pelaajille annetaan lahjuksia, jotka ovat jopa korkeampia kuin heidän palkkansa. Kun rahaa pestään urheilun kautta, jopa häviäminen voi tuoda voittoa rikollisille - tämä taas tarkoittaa epäreilua peliä ja pienempiä voittoja laillisille vedonlyöjille.

Laiton vedonlyönti on kasvava ongelma, joka vaikuttaa erityisesti vedonlyöjiin. Laittomat vedonvälittäjät välittävät vetoja ilman valtion lupaa, jolloin vedonlyöjä on itse vastuussa voitettujen vetojen maksun saamisesta. Joskus laittomatkin vedonvälittäjät maksavat voitetut vedot pelaajille, mutta aina ei voi olla varma voittojen saamisesta. Jos siis havaitset laitonta vedonlyöntiä, sinun tulisi ottaa yhteyttä poliisiin.

Rahanpesu tarkoittaa toimintaa, jossa joku ottaa vastaan, käyttää, luovuttaa, muuntaa, siirtää tai välittää varastettua tai muulla rikoksella hankittua omaisuutta peittääkseen tai häivyttääkseen laittoman alkuperän. Rahanpesua tapahtuu kaikkialla, mutta myös kasinoilla. Uhkapelissä varastettu tai muu rikollinen raha siirtyy eteenpäin, kun rikollinen saa itselleen puhdasta rahaa. Rahanpesu on rangaistava teko, josta voi saada sakkoja ja enintään kaksi vuotta vankeutta.

Sponsori

Uudet artikkelit

Raaputuspelit ja -arvat

Raaputuspelit ja -arvat ovat viihdyttäviä pelejä, mutta niillä voi tienata myös elantonsa. Kun pienet voitot kyllästyttävät, vaihda nettiarpoihin.

Koko artikkeli

Uudet artikkelit

Vaihtoehtoinen vedonlyönti politiikasta kulttuuriin

Vetoa voi lyödä urheilun lisäksi myös politiikasta, kulttuurista ja taloudesta. Vaihtoehtoinen vedonlyönti on hauska tapa ansaita rahaa kotisohvalta.

Koko artikkeli

Suosituimmat artikkelit

Ravivedonlyönti netissä

Ravivedonlyönti vaatii tuuria ja taitoa. Löydä parhaat ravivedonlyöntikohteet netissä ja lyö vetoa hevosista Suomen ja muiden Pohjoismaiden raveissa.

Koko artikkeli

Sponsori

  ©  www.musicotherapie-lefilm.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivukartta