header image

Sijoittaminen on uhkapelaamista - valuutta ja osakkeet

Usein kuuluu sanottavan, että sijoittaminen on uhkapelaamista: molemmat ovat samalla tavalla panostus johonkin, josta voi tehdä voittoa tai hävitä rahansa. Uhkapelaaminen ja sijoittaminen vaativat molemmat riskin ottamista, sillä kaikki muuttujat eivät koskaan ole tiedossa. Siksi uhkapelaamiseen ja sijoittamiseen kuuluukin riskien pienentäminen ja se, että turhia riskejä on vältettävä.

Sanakirjan mukaan uhkapeli on peli, jossa panoksena on raha, eikä pelin lopputulosta voi ennustaa. Sijoittaminen toimii myös samalla periaatteella. Osakesijoittaja seuraa osakkeiden nousua ja laskua, yrittää ostaa halvalla, ja toivoo, että ostettujen osakkeiden hinta nousee. Tämän jälkeen sijoittaja myy osakkeet kalliimmalla, kuin mitä hän itse panosti osakkeisiin ne ostaessaan. Osakesijoituksessa ja uhkapelaamisessa yritetään siis molemmissa arvioida hintatilannetta monelta kannalta, mutta lopputulos ei silti koskaan ole selvillä.

Sijoittamiseksi voidaan laskea myös valuutan myynti ja osto. Valuuttakaupassa valuutan muunnos vaikuttaa siihen, kuinka paljon rahaa saat. Myös valuuttakauppa on omalla tavallaan uhkapeliä, sillä oikeastaan koko toiminta perustuu valuuttojen äkkinäiseen vaihteluun. Jos ei sijoita, ei myöskään voi voittaa. Samalle periaatteelle perustuu myös uhkapelaaminen. Sijoittaminen on uhkapelaamista sijoituksen kohteesta riippuen, mutta se ei välttämättä ole huono asia. Jos kaikki tietäisivät tulevaisuuden näkymät ja sijoittaisivat, ei sijoittamisesta olisi rahallista hyötyä kenellekään.

Koska kaikkia muuttujia ei voi ennustaa etukäteen, sijoittamisessa ja uhkapelaamisessa tulee minimoida riskit joihin pystyy vaikuttamaan. Tällainen riski on esimerkiksi rahankäyttö. Fiksut eivät käytä kaikkia rahojaan uhkapeliin tai sijoittamiseen, sillä rahan voi menettää koska tahansa. Kyky pysyä tyynenä ja tehdä harkittuja ratkaisuja ovat yhtälailla pokerinpelaajien kuin sijoittajien tärkeimpiä ominaisuuksia.

Sijoittaminen ja uhkapelaaminen tuottavat jännitystä, jolla voi olla suuri vaikutus ihmisen toimintaan. Kun sijoittamisen tai uhkapelaamisen tuottama jännitys on liian suurta, sillä voi olla vaikutuksia jopa ihmisen mielenterveyteen. Kun jännityksestä tulee ongelma, se voi vaikuttaa myös rahankäyttöön ja ihmissuhteisiin. Uhkapelaaminen voi aiheuttaa peliongelman, mutta samankaltainen ongelma voi syntyä sijoittamisesta.

Sponsori

Uudet artikkelit

Raaputuspelit ja -arvat

Raaputuspelit ja -arvat ovat viihdyttäviä pelejä, mutta niillä voi tienata myös elantonsa. Kun pienet voitot kyllästyttävät, vaihda nettiarpoihin.

Koko artikkeli

Uudet artikkelit

Vaihtoehtoinen vedonlyönti politiikasta kulttuuriin

Vetoa voi lyödä urheilun lisäksi myös politiikasta, kulttuurista ja taloudesta. Vaihtoehtoinen vedonlyönti on hauska tapa ansaita rahaa kotisohvalta.

Koko artikkeli

Suosituimmat artikkelit

Ravivedonlyönti netissä

Ravivedonlyönti vaatii tuuria ja taitoa. Löydä parhaat ravivedonlyöntikohteet netissä ja lyö vetoa hevosista Suomen ja muiden Pohjoismaiden raveissa.

Koko artikkeli

Sponsori

  ©  www.musicotherapie-lefilm.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivukartta