header image

Sivukartta

Peliteorian ymmärtäminen ja strategisten päätösten tekeminen

Peliteoria tutkii strategista päätöksentekoa. Erityisesti siinä tutkitaan matemaattisia ristiriitojen sekä yhteistyön malleja älykkäiden ja rationaalisten päätöksentekijöiden välillä. Siitä käytetään myös nimitystä päätösteoria.

Mitä minun tulisi oppia peliteoriasta?

 • Strategisesti toisistaan riippuvaisten tilanteiden logiikka kehittyy erittäin monimutkaiseksi erittäin nopeasti. Peliteoria tarjoaa kuitenkin meille tietynlaisia kirjanpitotyökaluja avuksi tähän.
 • Peliteorian avulla voimme tehdä nopeasti rinnastuksia tilanteesta toiseen. Tämän ansiosta voit tehdä nopeita päätöksiä entistä paremmin.
 • Peliteoriaa voi soveltaa yhtä lailla niin arkielämän päätöksiin kuin pelaamiimme peleihin, esimerkiksi rulettiin.

  Mieti, kuinka paljon erilaisia muuttujia ruletin pelaamiseen liittyy.

 • Osuuko kuula mustaan vai punaiseen? Osuuko se numeroon 1, 18, 19, 36 vai 0? Osuuko kuula parilliseen vai parittomaan? Entä numeroille 1–12, 13–24 vai 25–36?
 • Ruletin pelaamisessa täytyy huomioida suuri määrä erilaisia mahdollisuuksia – ja monet niistä voidaan päätellä todennäköisyyden tai peliteorian avulla. Voitonmahdollisuutesi eivät aina ole 50 %: voit itse asiassa parantaa voitonmahdollisuuksiasi, jos tiedät, mitä teet.
 • Tutustu Unibetin kasinon luomaan vuorovaikutteiseen oppaaseen, jolla voit tutustua tarkemmin peliteoriaan. Siitä voi olla apua esimerkiksi ruletin kaltaisten pelien pelaamisessa. Tarjolla on kaksi vuorovaikutteista peliä, joissa voit testata päätöksentekoasi ja joista saat lisätietoja, joiden avulla voit tehdä entistä parempia päätöksiä tulevaisuudessa.

  Sponsori

  Uudet artikkelit

  Raaputuspelit ja -arvat

  Raaputuspelit ja -arvat ovat viihdyttäviä pelejä, mutta niillä voi tienata myös elantonsa. Kun pienet voitot kyllästyttävät, vaihda nettiarpoihin.

  Koko artikkeli

  Uudet artikkelit

  Vaihtoehtoinen vedonlyönti politiikasta kulttuuriin

  Vetoa voi lyödä urheilun lisäksi myös politiikasta, kulttuurista ja taloudesta. Vaihtoehtoinen vedonlyönti on hauska tapa ansaita rahaa kotisohvalta.

  Koko artikkeli

  Suosituimmat artikkelit

  Ravivedonlyönti netissä

  Ravivedonlyönti vaatii tuuria ja taitoa. Löydä parhaat ravivedonlyöntikohteet netissä ja lyö vetoa hevosista Suomen ja muiden Pohjoismaiden raveissa.

  Koko artikkeli

  Sponsori

    ©  www.musicotherapie-lefilm.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivukartta